Sve kategorije

Početna>O nama

KO SMO MI

Hunan Xiangyan Seed Industry Co., Ltd.(semenka paprike), holding podružnica Yuan Longping High-Tech Agriculture Co., Ltd, osnovana 1988. godine sa registrovanim kapitalom od 5 miliona USD. To je vodeća pokrajinska preduzeća poljoprivredne industrijalizacije koja se fokusiraju na uzgoj, proizvodnju, razvoj i prodaju novih sorti povrća, uglavnom na sorte ljute paprike.

Novo sjedište kompanije, smješteno u selu Longwangmiao, u gradu Chunhua u okrugu Changsha, osnovano je 2014. godine sa građevinskim površinama od 4290 kvadratnih metara, što uključuje modernizovanu opštu zgradu, uključujući hladnjaču, skladište, jedinicu za obradu, kontrolu kvaliteta, istraživanje i razvoj i službeni posao.

Kompanija je posvećena komercijalnom sistemu uzgoja sa jakim uzgojnim timom. U međuvremenu, kompanija je izgradila R&D stanice i demonstracijske stanice u različitim ekološkim regijama Kine kao što su Hunan, Hainan, Guangdong, Yunnan, Henan, Shandong, Shanxi itd. i pustila u prodaju više od 200 novih sorti ljute paprike, patlidžana, krastavca, bundeve , tikvica, spužva, pasulj, pakčoi i drugo povrće i nagrađeni sa više od 40 artikala naučnih i tehnoloških dostignuća na različitim nivoima. Kompanija je uspostavila zdravu marketinšku mrežu širom zemlje i sarađivala sa preko 10 zemalja jugoistočne Azije u istraživanju i razvoju i razvoju raznovrsnosti. Snaga uzgoja i tržišni udio ljute paprike kompanije Hunan Xiangyan Seed Industry Co., Ltd. je 1. na kineskom tržištu sjemena povrća.

Kompanija je stekla kvalifikaciju za uvoz i izvoz sjemena povrća, kao i član Udruženja sjemena Azije i Pacifika (APSA), potpredsjednik poduzeća Kineske asocijacije sjemena za povrće ogranak, potpredsjednik poduzeća strateškog saveza standardizirane tehnološke inovacije kineske ljute paprike industrija, prva serija AAA kreditnih primjera poduzeća kineske industrije sjemena, ključnog kreditnog poduzeća kineske industrije povrća. Registrovani zaštitni znak ”Xiangyan” je nagrađen kao kineski poznati zaštitni znak.

Kompanija podržava poštenje, nauku i tehnologiju, uzgajivače i naporan rad kao svoje osnovne vrijednosti, nastojeći da bude izvanredna kompanija za proizvodnju sjemena povrća u Kini. Potrebne su dobre prednosti brenda i snage istraživanja i razvoja da bi se doneo značajan profit distributerima, poljoprivrednicima, akcionarima i osoblju i da bi se stvorile šarene sorte povrća za potrošače.

POVIJEST

1988, pokrenuta je prva hibridna sorta paprike pod nazivom “Xiangyan No.1”.
1991, brend “Xiangyan” registrovan u Kini.
1996, Xiangyan serija ljute paprike posedovala je najveće sadne površine u svetu i tržišni udeo je dostigao i do 70% u Kini sa prodajnim količinama od 800 tona, prihodima od prodaje od više od 9 miliona USD i profitom od 5.5 miliona USD semena ljute paprike.
1997, “Xiangyan” je nagrađen kao poznati brend Hunan.
1999, integrisao solidan prihod od prodaje i profit kompanije Xiangyan sa reputacijom brenda Pro. Yuan Longping, Yuang Longping Agriculture High Technology Co., Ltd. osnovan je i uvršten 2000. godine.
2006, ovlašteno kao poduzeće “Nova i visoka tehnologija” u provinciji Hunan.
2006, stekla dozvolu za uvoz i izvoz sjemena.
2010, "Xiangyan" je nagrađen kao "China Famous Brand" što je bila prva titula u kineskoj industriji sjemena povrća.
2016, nagrađen kao ključno preduzeće kineske industrije sjemena povrća.
2020, nagrađen kao vodeće preduzeće za industrijalizaciju poljoprivrede u provinciji Hunan.
2020, Mitsui je imao 30.4% dionica kompanije Xiangyan.
2021, sarađivao sa Poljoprivrednim univerzitetom Hunan na inovacijama, identifikaciji i skriningu resursa germplazme, selekciji i uzgoju sorti, zelenoj i efikasnoj tehnologiji uzgoja i obuci talenata ljute paprike.

FARMLAND SHOW

Poljoprivredno zemljište

Počasti i sertifikat


 • Hunan Famous Trademark
 • Kineski poznati zaštitni znak
 • Ključno vodeće preduzeće industrijalizacije poljoprivrede
 • Inženjerski istraživački centar Hunan
 • Baza za popularizaciju nauke provincije Hunan
 • Certifikat o kreditnoj sposobnosti preduzeća
 • Kreditna ključna preduzeća Kineske industrije sjemena povrća
 • Zlatna nagrada za Xianla 7 ljuta paprika
 • Zlatna nagrada za Xianla 4 ljutu papriku
 • Potpredsjednik jedinice Kineskog udruženja sjemena ogranka za sjeme povrća
 • Članstvo u Kineskom udruženju povrća
 • Potpredsjednik jedinice Kineskog udruženja sjemena ogranka za sjeme povrća