Sve kategorije

Početna>Vijesti

New Upward Cluster Hot Chilli Variety CJ1417

Objavljeno 2022

CJ1417 je novi uzgojeni hibrid čilija ili ljute paprike tipa čilija ili ljute paprike, novi uzgojeni hibrid iz Hunan Xiangyan Seed Industry Co., Ltd. (Peppera Seed). Glavne prednosti ove sorte su ujednačene biljke, sjajni i kvalitetni suvi plodovi i visoka oporost. Popularan je i dobro se pokazao u regiji Sjeverne Kine kao što je Hebei, provincija Shanxi, a također je testiran u zemljama jugoistočne Azije koje imaju navike sadnje grozdastog ljutog čilija.

Karakteristika:Ranozrelo, u grozdovima, srednje bujnosti, visine biljke oko 50 cm. Oko 10 grozdova po biljci i 15-22 ploda po grozdu. Srednja otpornost na ležanje. Plod je dužine 6-7cm, prečnika 0.8cm, oštre, svetlo crvene boje suvih plodova. Voće se može sušiti prirodnim putem. Kako bi se smanjila neujednačena boja suvog voća, preporučuje se sušenje u pećnici.

Savjeti za uzgoj:

1. Gustina sadnje:Posadite oko 33000 biljaka po hektaru (5500 biljaka na 667m2). Prostor od biljke do biljke će biti bliži u poređenju sa Skyline 3. Dva reda po krevetu i jedna biljka po rupi, 25cm biljka do biljke za presađivanje.
2. Primjena gnojiva i upravljanje poljem:Prije presađivanja unesite dovoljno osnovnog đubriva koje je uglavnom od organskog đubriva, fosfatnog i potašnog đubriva, sa malim složenim đubrivom. Ubrzajte rast sadnica upotrebom uree sa 30-48 kg po hektaru jednom od jedne do dvije sedmice nakon presađivanja. Prelivanje kada se pojavi prvi cvijet sa visinom biljke oko 20 cm. Nanesite NPK đubrivo sa 30-48 kg po hektaru jednom nakon dolivanja. Koristite složeno đubrivo kao dodatno đubrivo i istovremeno smanjite primenu azotnog đubriva. Zalivanje na vrijeme u sušnoj sezoni kako bi se spriječilo kratko voće.

Nakon kontinuiranih 30 godina inovativnog naučnog istraživanja, Peppera Seed je uspješno uspostavila komercijalizovani sistem uzgoja ljute paprike. Dizajnirano je 5000 do 6000 novih hibrida ljute paprike i odabrano 5-10 novih sorti od onih za stavljanje na tržište svake godine u okviru ovog sistema uzgoja sa karakteristikama jedinstvenog standarda evaluacije na skriningu, oplemenjivanju zasnovanom na procesu i implementiranoj informacionoj tehnologiji. Molekularna tehnologija primijenjena u velikom obimu na uzgoj ljute paprike i u kombinaciji s konvencionalnim metodama uzgoja kako bi se ubrzala brzina uzgoja, kao i doprinijela inovacijama resursa germplama. Peppera Seed uvijek ima za cilj da koristi poljoprivrednicima i razvije industriju sjemena povrća.

1

2

3

novi-4